Son dönemde popüler hale gelen geçici dövme uygulaması birçok kişi tarafından tercih edilir hale geldi. Prisma tattoo olarak konu ile ilgili geçici dövme nasıl yapılır? Başta olmak üzere tüm sorularınıza yanıt vermek adına bu makalemizi hazırladık.

Ülkemizde en çok kullanılan geçici dövme uygulamaları arasında sticker ile uygulama ve hint kınası çizimi yer almaktadır. Bunların yanı sıra Eyeliner ve Sharpie kalem ile de işlem yapılması mümkündür.

Sticker (Kalıp) Geçici Dövme

Kalıcı dövme yaptırmak için henüz kendinizi hazır hissetmiyorsanız sorun değil. Birçok geçici dövme modelleri ile istediğiniz dövme modelini vücudunuza işleyebilirsiniz.

Sticker yani kalıp ile uygulanan modelleri internette bulunan Pazar yerlerinden kolayca temin edebilirsiniz. Sticker modelleri herhangi bir dövme sanatçısı tarafından tasarlanmadığı için sadece belirli desenleri mevcuttur. Uygulaması ise çok basittir. Uygulanacak bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olduktan sonra desen vücuda yapıştırılır. 5-10 dakika bekledikten sonra kullanıma hazırdır. Uygulaması sonrası herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Sticker dövme ürünlerinin kalıcılık süresi oldukça kısadır. Genellikle üçüncü günün sonunda deformeler ve solmalar meydana gelir.

Hint Kınası Geçici Dövme

Hint kınası, geçici tattoo modelleri arasında kalıcılığını en uzun süre koruyabilen uygulama yöntemidir. Hazırlanması ve yapılışı biraz zahmetli olsa da kalıcılık süresi için buna değer.

Hint kınasının uygulanabilmesi için bazı malzemelere ihtiyacınız var. Bunlar; Hint kınası, oksijenli su, transfer kağıdı (aydinger kağıdı) ve dövme deseni, Roll’on krem, kürdan ve son olarak stabilo kalemdir. Malzemeleri temin sonrası aşağıda yer alan talimatları uygulayarak hint kınasından yapılmış bir geçici dövmeye sahip olabilirsiniz.

Her ne kadar ek malzeme olarak Alman taşı tozu bazı makalelerde yer alsa da zorunlu bir malzeme değildir.

Hint Kınası Nasıl Yapılır?

  • Dövme desenini aydinger kağıdına ya da transfer kağıdına stablio kalem ile çizin.
  • Hint kınasını oksijenli su ile macun ya da çamur tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Uygulanacak bölgenin tamamen temiz ve kuru olduğundan emin olun.
  • Roll’On kremi uygulanacak bölgeye sürün.
  • Transfer kağıdına çizilmiş olan dövme desenini bölgeye yapıştırın.
  • Macun kıvamına gelen hint kınasını kürdan yardımıyla desene işleyin.
  • Kürdan ile çizim işlemi bittikten sonra en az 2-3 saat beklemeniz gerekmektedir.
  • Bekleme süresi sonrası bölgeyi yıkayarak dövmenizi kullanabilirsiniz.

Geçici Dövme Kalıcılık Süresi Nedir?

Sticker dövme ürünlerinin kalıcılık süresi uygulanan bölgeye göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle 2-3 gündür.

Hint kınası ile uygulanan geçici dövme modellerinin kalıcılık süresi ise 2-3 haftadır.

Hint Kınası Nasıl Çıkar?

Diğer geçici dövme modellerine göre hint kınası ile uygulanan dövmeler daha uzun süre vücutta kalmaktadır. İlk uygulandığı esnada kahverengi olan kına zaman geçtikçe turuncu bir hal almaktadır. Dövmenizden sıkıldıysanız ya da görünümündeki bozulmalardan dolayı silmek istiyorsanız bunu mümkün kılan bazı yöntemler mevcuttur.

Hint kınasını çıkarmak için diş macunu, limonlu karbonat, tuzlu su ya da hidrojen peroksit gibi maddelerden yardım alabilirsiniz. Diş macunu her evde mevcut olması sebebiyle en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Az bir miktar su kullanarak diş macunu yardımıyla dövme deseninin bulunduğu bölgeyi ovarak çıkarabilirsiniz.

Geçici Dövme Sağlığa Zararlı Mı?

Dövme işlemlerinde kullanılan sticker (kalıp) dövme şablonlarının bakanlık onaylı olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra diğer bir geçici dövme yöntemi olan hint kınasının ise deri üzerine uygulanmasında bilinen herhangi bir zararı yoktur.